Hack 8: Team Opstelten kiest de verkeerde opstelling
- 28 juni 2013
Een van de genoemde redenen voor de invoering van de hackbevoegdheid is de DDoS-aanval en de bijbehorende problemen. Om deze aanvallen te kunnen weerstaan is een stevig team noodzakelijk. Maar Opstelten is in feite de coach die zijn complete budget uitgeeft aan een wisselvallige spits. Is dit de juiste tactiek?
Wij vinden van niet. Alles in het hackvoorstel ademt een aanvallende proactieve houding van opsporingsambtenaren. Het budget wordt gespendeerd aan de aankoop van een wisselvallige spits en Team Opstelten vergeet de verdediging. Dit is uitermate onverstandig.
Investeer niet in onbetrouwbare aanval, maar in een goede verdediging. De overheid moet zich richten op het verbeteren van de beveiliging bij bedrijven en de burger. Als er een betere beveiliging is, dan is het aantal succesvolle hacks of DDoS-aanvallen veel lager. Op die manier is het beleid van de overheid veel effectiever. Je weet immers niet op voorhand of een aanval effectief zal zijn. Voorkomen is altijd beter dan genezen.
Psst, vergeet je niet stickers te kopen?
Daarnaast moet de overheid zich richten op het verbeteren van de internationale samenwerking in plaats van als solist zichzelf vast te lopen. Daar is niemand mee gediend, anders dan de crimineel. En dat is nu juist degene die moet worden aangepakt.
Nu kan de overheid nog wisselen, maar als het wetsvoorstel is goedgekeurd, dan is het enorm moeilijk om alles om te gooien. Daarom is het een goed idee als Team Opstelten de opstelling gaat veranderen en zorgt voor een evenwichtige balans.
Maar Ivo, wie bepaalt eigenlijk de opstelling bij jullie?