• Menu

0 recente resultaten

Tech and Society summit – 1 oktober

Samen met 39 Europese maatschappelijke organisaties organiseren we op 1 oktober de 'Tech and Society Summit' in Brussel. Tijdens dit evenement worden gesprekken gefaciliteerd tussen (nieuw verkozen) Europese beleidsmakers en experts op digitale burgerrechten. Onderwerp van gesprek: technologie, maatschappij en milieu.

Waarom?

Afgelopen juni vonden natuurlijk de Europese verkiezingen plaats. De nieuw verkozen Europarlementariërs mogen de komende jaren in Brussel beslissen over Europees beleid, waaronder over regels omtrent technologie. In de afgelopen jaren kwam een aanzienlijk deel van de wetgeving waar Bits of Freedom zich mee bezighoudt uit Brussel. Onze privacywet, de AVG, is een Europese wet, maar ook de AI verordening en de nieuwe platformwetten DSA en DMA. Je begrijpt het: Europese beleidsmakers zijn enorm belangrijk als het gaat om het beschermen van onze digitale burgerrechten.

Daarom vinden we het belangrijk dat de (nieuwe) beleidsmaker aan het begin van hun termijn kennismaken met ons, onze partnerorganisaties maar vooral ook met de onderwerpen waar wij ons mee bezig houden. Zij zijn degenen die daarover mogen beslissen, dus het is fijn als ze op de hoogte zijn van de huidige uitdagingen en natuurlijk de oplossingen die wij aandragen. Het evenement is op uitnodiging. Mocht je geen uitnodiging hebben ontvangen, maar toch graag aanwezig willen zijn, mail ons dan via info@bitsoffreedom.nlMail ons!.

Programma

Tijdens de 'Tech and Society summit' faciliteert EDRi samen met alle partnerorganisaties (waaronder wij) panels, ronde tafels en netwerkmogelijkheden. Naast beleidsmakers, nemen ook mensen uit het maatschappelijk middenveld, academici en andere autoriteiten op het gebied van technologie plaats in de panels. Er zijn een aantal onderwerpen waar sessies over worden georganiseerd. Wij zijn medeorganisator van de sessies 'Limiting Big Tech power' en 'From broken by design to building a better internet from the ground up'. Deze onderwerpen passen goed bij het werk wat wij komend jaar gaan doen. Er zijn ook sessies over onder andere de impact van technologie op klimaat, het Europese wetgevingsproces en veiligheid.

De meest actuele informatie over het evenement vind je op de website van EDRiCheck hier meer info!.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Jij bent een officiële supporter van een vrij internet!

Dankjewel voor het steunen en welkom als officiële supporter van een vrij internet.

Je ontvangt de inlogcode voor de donateursomgeving zo snel mogelijk via de mail. Of klik via de knop hieronder om meteen naar de donateursomgeving te gaan.

Naar donateursomgeving

Er ging iets mis tijdens de betaling

Je betaling is niet juist afgehandeld, probeer nog eens.

Support en doneer!

Meer weten over doneren aan ons? Lees er hier alles over.