• Menu

0 recente resultaten

We stellen graag aan je voor: Romée Postma

Romée komt ons team versterken als donateurswerver. We stellen je graag aan haar voor.

Romée schrijft:

"Technologie wordt vaak gezien als dé oplossing. Om als mens efficiënter te functioneren of de grote uitdagingen van onze tijd aan te pakken. Technologie kan zeker voor positieve verandering zorgen. Maar een kritische houding is naar mijn mening cruciaal om dat te bereiken. Welke problemen lost technologie momenteel op? Is technologie hiervoor altijd het beste middel? En wat is de impact ervan op onze samenleving?

Als net afgestudeerde interactieontwerper ben ik gedreven om de status quo op creatieve manieren te bevragen. In de afgelopen jaren heb ik verschillende ervaringen ontworpen om technologische ontwikkelingen en de bijbehorende vraagstukken tastbaar en toegankelijk te maken voor mensen. Zo heb ik bijvoorbeeld een installatie gemaakt waarin je kunt ervaren hoe een toekomst eruitziet als AI de overheid helpt om het leven van burgers jaarlijks te evalueren. Of een absurdistische chatbot, die gebruikers aanzet tot kritische reflectie over de manieren waarop chatbots op dit moment betrouwbaar worden gemaakt. Door inzicht te geven in de kansen en gevaren van technologie, hoop ik dat mensen bewustere keuzes kunnen maken over het gebruik ervan.

Bij Bits of Freedom zet ik mijn vaardigheden in om het belang van ons werk zichtbaar te maken, anderen daarmee te inspireren en meer betrokkenheid rondom deze onderwerpen te creëren. Maar er is veel meer nodig dan alleen ons werk. In gesprek met elkaar kunnen we kennis delen, alternatieve paden bewandelen en toewerken naar een open en rechtvaardige samenleving vol technologie."

We zijn ontzettend verheugd dat Romée ons team komt versterken en kijken uit naar de samenwerking.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Jij bent een officiële supporter van een vrij internet!

Dankjewel voor het steunen en welkom als officiële supporter van een vrij internet.

Je ontvangt de inlogcode voor de donateursomgeving zo snel mogelijk via de mail. Of klik via de knop hieronder om meteen naar de donateursomgeving te gaan.

Naar donateursomgeving

Er ging iets mis tijdens de betaling

Je betaling is niet juist afgehandeld, probeer nog eens.

Support en doneer!

Meer weten over doneren aan ons? Lees er hier alles over.